Met het juiste onderhoud zal de levensduur van uw meubelen aanzienlijk verlengd worden.
Daarom adviseren wij u voor het behoud de meubelen 1 à 2 keer per jaar met een onderhoudsmiddel
te behandelen.

De onderstaande kwaliteitsproducten worden door diverse leveranciers aangeraden:

Teak onderhoud:

Teak cleaner
Verwijdert al het diep ingetrokken vuil, mos, groene aanslag en schimmelvorming. Daarnaast ook geschikt voor regelmatig klein onderhoud van de meubelen (wijn- en vetvlekken). Naast dat de meubelen weer goed schoon worden, heeft de cleaner ook een kleurherstellende functie van sterk grijs geworden teakhout.

Teak protector
Beschermt langdurig tegen grijs verweren, UV, vervuiling, vlekken en vermijdt achteruitgang en veroudering van het hout. De behandeling zorgt ervoor dat de natuurlijke warme kleur van teak langer behouden blijft. Het behandelde teak krijgt een prachtige goudbruine tint.

Teak vintage protector
Beschermt langdurig tegen grijs verweren, UV, vervuiling, vlekken en vermijdt achteruitgang en veroudering van het hout. De behandeling zorgt ervoor dat de natuurlijke warme kleur van teak langer behouden blijft. Het behandelde teak krijgt een prachtige donkerbruine tint.

Teak shield
Als u heeft gekozen voor een onbehandelde-uitstraling (grijze tint) dan blijft deze tint gedurende een lange periode extra beschermd tegen water en vuil. Er wordt een transparante water en vuilafstotende beschermlaag gevormd aan het houtoppervlakte. Waardoor vlekken van eten en drinken worden voorkomen.

Teak instant grey
Verandert nieuw teakhout in ouder verweert teak. Tevens behoudt het langer de drijfhoutgrijze kleur (grey-look) van recycled teak of kleur het recycled teak iets egaler. Na het aanbrengen van instant grey wordt aangeraden om het oppervlakte te behandelen met teak shield om vlekken te voorkomen.

Vlechtwerk onderhoud:

Vlechter (wicker) cleaner
Speciale niet-schuimende reiniger.
Verwijdert vuil en aanslag. Herstelt de nieuwe look. Verwijdert niet alleen het vuil van vlechtwerk maar ook van textilene.

Vlechtwerk (wicker) protector
Polish met zeer krachtige UV-filter voor een mooie glans en bescherming tegen verkleuren, verouderen en verweren. Laat een onzichtbare beschermende laag achter zonder wit uit te slaan. Vuil en vlekken zullen niet intrekken. Het vlechtwerk blijft flexibel en soepel.

Textiel onderhoud:

Textiel protector
verwijdert vuil, schimmel-en weervlekken. Vlekken veroorzaakt door luchtvervuiling en groene aanslag. Herstelt de oorspronkelijke kleur en glans van het doek. Geschikt voor stoelkussens, parasols, paviljoens, tentdoek en alle soorten zonweringdoek. Tast het doek niet aan. Hard boenen of schrobben is niet nodig.