Aangezien wij als speciaalzaak ons enkel en alleen maar richten op tuin- en serremeubelen besteden wij enorm veel aandacht bij het samenstellen van de collectie. Door het bezoek van alle huisshows van diverse leveranciers en internationale beurzen weten wij precies wat de laatste ontwikkelingen en nieuwste innovaties op tuinmeubelgebied zijn.

Hierbij wordt zeer aandachtig gekeken naar de kwaliteit, constructie, soort beslag, verbindingen, materiaalkeuze, afwerking, zitcomfort, uitstraling en natuurlijk ook het aspect onderhoud.
Alle tuinmeubelen zijn onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij, door de gekozen materiaalsoorten wordt het onderhoud wel tot een minimum beperkt. Mede door het gebruik van erkende onderhoudsmiddelen.

Aluminium:

Aluminium is een volledig weersbestendig materiaal en geschikt voor ons klimaat. Het schoonmaken blijft beperkt tot een water en zeep oplossing (zachte doek of spons met veel water dit om een schuur/kras effect met opwaaiend zand te voorkomen).

Het gebruik van agressieve schuurmiddelen raden wij u met klem af. De kans is erg groot dat dan de bovenlaag van de coating wordt verwijderd of wit uitslaat met als gevolg dat het meubel onherstelbaar is beschadigd. Topmerken zijn voorzien van een harde hoogwaardige poedercoating waardoor de bescherming optimaal is.

Rope:

Rope (synthetische touw) is een materiaal dat uv-bestendig, kleurvast en vooral schimmelwerend en zeer waterafstotend is.
Het onderhoud met water en een zeep oplossing is voldoende.

Het gebruik van agressieve schuurmiddelen of een bleekmiddel worden afgeraden. Hierdoor kan de synthetische draad sterk aangetast worden of verkleuren met als gevolg dat het meubel onherstelbaar beschadigd is. Bij topmerken zijn de draden voorzien van een kunststof (polypropyleen) kern omsloten door een zeer sterk, door en door gekleurd acryl omhulsel.

Vlechtwerk:

Vlechtwerk (wicker) is een volledig weersbestendig materiaal. De hoogwaardige kunststof draad en het aluminium-frame zijn hiervoor verantwoordelijk. Het schoonmaken blijft beperkt tot lauw water en een zeep oplossing.

Gebruik voor het schoonmaken nooit een hogedrukreiniger, allesreiniger, schuur of bleekmiddel. Dit tast het materiaal aan waardoor er scheurtjes ontstaan in het kunststof waar zich vuil in ophoopt. Topmerken maken alleen gebruik van de allerbeste polyethyleen draad zoals o.a., Hularo. De karakteristieke kenmerken van deze draden zijn: hoge flexibiliteit, vormvast, uv- en weersbestendig, kleurecht en niet temperatuur gevoelig.

Teak:

Teak (tectona grandis) heeft van nature een hoog oliegehalte. Hierdoor is het zowel zeer duurzaam als bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het onderhoud is afhankelijk van de uitstraling waarvoor men kiest. Een natuurlijke of behandelde uitstraling.
● Natuurlijke-uitstraling: lauw water en zeep oplossing
● Behandelde-uitstraling: teakolie/sealer

Wat u tijdens het reinigen niet moet gebruiken is een hogedrukreiniger (hiermee spuit u zachte gedeelten van het hout weg en wordt er een ruw oppervlakte gecreëerd, waardoor vuil zich weer eerder hecht). Staalborstel (staaldeeltjes die in het hout achterblijven gaan roesten).

Kunststof:

Kunststof (resin) is een zeer dankbaar materiaal. Het is licht, zeer sterk, makkelijk schoon te maken en uitermate weersbestendig. Het is simpel te reinigen met een vochtige doek of spons en een neutraal reinigingsmiddel. Men kan het meubel vervolgens naspoelen met voldoende water.

Gebruik geen harde borstel, hogedrukreiniger of schuurmiddel. Hierdoor wordt het oppervlakte van het materiaal aangetast. Dek de stoelen ook nooit af. Wees ook voorzichtig met vuur of hete voorwerpen bij uw meubelen in verband met blijvende schade.

Kussens:

Kussens zijn vervaardigd met een (katoen, polyester of dralon) stof. Diverse lichte dessins en vaak kussens van lounge meubelen zijn uitgevoerd met een textielbeschermlaag (vuil en waterafstotend).

Voor al het textiel geldt dat je vlekken kunt verwijderen met een licht vochtige doek en een mild niet-agressief schoonmaakmiddel. Maak de stof niet te nat, zo voorkomt men kringen (altijd uit de zon drogen). Hanteer bij wassen altijd de wasvoorschriften die vermeld worden op het label. Bescherm de kussens met een badstofhoes tegen zonnebrandcrème. Zorg ervoor dat de kussens altijd door en door droog zijn voordat ze opgeborgen worden om vlekken of verkleuring te voorkomen. Bewaar de kussens in een donkere, droge omgeving.


Parasols:

Parasols zijn vervaardigd met een zwaar polyester, olefine of acryl doek. Belangrijke kwaliteitseigenschappen zijn de UPF-waarde (Ultra violet Protection Factor), kleurvastheid, weerbestendigheid (beschermlaag), dikte van de stof en de frame-constructie.

Om de parasol goed in conditie te houden wordt aangeraden om deze altijd alleen goed droog ingeklapt op te bergen. Afgevallen bladeren of ander vuil verwijderen (basis voor microbiële aantasting). Gesloten parasols dienen vastgebonden of beschermd te zijn met hoes (niet in de wind klapperen). Let bij het uitdraaien op dat het doek/baleinen niet tegen muren aanstoot of schuurt. Gebruik de parasol niet tijdens harde wind, storm of onweer. Eventueel vuil verwijderen met een zachte borstel, droog of zachte zeepoplossing met lauw warm water.