Het paradepaardje van Lafuma is zonder twijfel de zéér comfortabele relaxstoel. Karakteristiek voor deze zeer luxe relaxstoel is het traploze verstelmechanisme. Hierdoor is de stoel zonder veel kracht ‘zero gravity‘ in iedere gewenste stand te plaatsen. Van zithouding via ruststand naar een vrijwel horizontale ontspanningspositie.

Het perfecte zitcomfort wordt mede mogelijk gemaakt door de ergonomische vormgeving. Hierdoor neemt het lichaam een zo natuurgetrouwe mogelijke positie aan en wordt de druk overal gelijkmatig verdeeld. Het rustgevende effect wordt veroorzaakt doordat de benen, bij de horizontale ontspanningspositie ongeveer ter hoogte van het hart bevinden, een fysiologisch ideale stand. Daardoor stimuleert deze positie de bloedsomloop in de benen.

Bij een lange ruimtevlucht werken ongekende drukverschillen op de astronauten in. NASA heeft lang moeten experimenteren om een goede zithouding te ontwikkelen die deze druk optimaal verdeelt. Lafuma heeft deze ontwikkeling op de voet gevolgd. Tevens is in nauwe samenwerking met de medische wereld de stoel speciaal ontworpen om de ideale positie voor ontspanning te bieden in een opvouwbaar formaat. Door een opvouwbaar model is de stabiliteit en stevigheid van de frame constructie heel belangrijk.

Om aan deze belangrijke eisen te voldoen is er gekozen voor een hoogwaardige HLE-buis (High Limit Elastic). Het kwaliteitsstaal met een hoge rekgrens karakteriseert zich door zijn excellente functionele eigenschappen en door zijn zeer hoge slijtagebestendigheid. Tevens is het staal 15% lichter dan ander staal met een gelijke mechanische kracht. Hierdoor is de relax-stoel uitzonderlijk sterk en toch makkelijk verplaatsbaar en inklapbaar. De stalen frames worden daarna gelakt met 100% in de oven gemoffeld polyesterlak. Kenmerkend aan deze methode is dat de lak hierdoor zeer UV-bestendig is.

Het succes van de relax-stoel komt voornamelijk door de samenwerking van verschillende disciplines waarbij Dr. Pierre Joffard een zeer belangrijke rol speelde. De beroemde liggende positie dankt zijn comfort aan de perfecte hoek van 127 °. Het bespaart elke spier- en extra inspanning en zorgt voor optimaal lichamelijk comfort. Voordelen stoel:
minimaliseert inspanning van het hart, ontlast vermoeide spieren, vergroot de longcapaciteit, natuurlijke curve wervelkolom mogelijk gemaakt. Waardoor optimale ontspanning van het lichaam mogelijk is.

De relax-stoel wordt vervaardigd in 4 verschillende uitvoeringen:
• met gewatteerd doek als bekleding
• met batyline doek als bekleding
• met becomfort doek als bekleding
• met hedona doek als bekleding